La Siesta

Jak vybrat houpací síť podle materiálu

Klasická bavlna, k pokožce i životnímu prostředí šetrná bio-bavlna, praktická voděodolná látka, anebo lehoučké padákové hedvábí? Nevíte, jakému materiálu dát při výběru houpací sítě/sedačky přednost? Nakoukněte do našeho článku, pomůžeme vám v rozhodování.

Bavlna

Velká část houpacích sítí a sedaček La Siesta je vyrobená z robustní bavlněné látky, která je veskrze praktická a příjemná. Je jemná na dotek a zároveň dostatečně pevná a nenáročná na údržbu. Jediná její nevýhoda spočívá v tom, že snadno nasákne vzdušnou vlhkost. Proto vyžaduje ochranu před ranní rosou, deštěm či vyšší vlhkostí vzduchu v noci.

Obrázek

La Siesta pro výrobu látek používá kvalitní přízi s dlouhými vlákny, díky kterým je látka obzvláště hebká a netvoří se na ní žmolky.

Vysoká gramáž bavlněných látek (až 315 g/m²) zase zajišťuje mimořádnou pevnost, odolnost a dlouhá léta bezproblémového používání. Vyšší investice se vám nakonec mnohonásobně vrátí, a to nejen v podobě ušetřených peněz, ale i času a životního prostředí. Slovy klasika: Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci.


Organická bavlna

V nabídce La Siesty najdete i houpací sítě a sedačky z bio-bavlny, která je výjimečně jemná a šetrná k citlivé pokožce. Pěstuje se z geneticky neupravených semen, bez herbicidů, pesticidů či syntetických hnojiv a za pomoci střídavého hospodářství, které zachovává přirozenou úrodnost půdy, a dalších k přírodě i lidem šetrných postupů.

Obrázek

Pokud vás využití organické bavlny ve výrobě houpacích sítí zajímá, určitě se podívejte, jak La Siesta šíří a propaguje pěstování bio bavlny v Latinské Americe a jak pomáhá drobným pěstitelům bio-bavlny, kteří se musí sdružovat do družstev, aby si získali lepší postavení na burze a částečnou nezávislost na výkyvech globálního trhu.

Mohla by vás zajímat také mezinárodně uznávaná certifikace GOTSThe Global Organic Textile Standard, kterou La Siesta získala v roce 2015.

Voděodolná funkční látka

Pro houpací sítě určené na venkovní použití vyvinula La Siesta speciální funkční látku, která odolá všem rozmarům počasí, jako je prudké slunce, déšť, vzdušná vlhkost či ranní rosa. Je rychleschnoucí, velmi dobrá v pevnosti i oděru, UV rezistentní a po dlouhá léta vydrží jako nová.

Obrázek

Pokud si tedy nechcete dělat starosti s uklízením sítě/sedačky na noc, nebo se dokonce chystáte spát v síti pod širým nebem, pak jsou venkovní sítě od La Siesty tou správnou volbou. Díky tomu, že se v nich nedrží vlhkost, vydrží celou sezónu venku, aniž by se v záhybech usídlila plíseň či hniloba.

Další velkou předností této voděodolné tkaniny je jemný, na dotek velmi příjemný povrch, kterým běžné funkční látky nedisponují. Ačkoli nedosahuje hebkosti bavlny, jsme přesvědčeni, že venkovní houpací sítě a sedačky La Siesta jsou na omak nejpříjemnějšími outdoorovými houpacími sítěmi a sedačkami na trhu.

Padákové hedvábí

O padákovém hedvábí - syntetické látce z polyamidu, která svým hladkým povrchem připomíná hedvábí, se mluví v superlativech. La Siesta ho pro jeho velmi nízkou specifickou váhu a vysokou pevnost využívá při výrobě cestovních sítí a sedaček.

Obrázek

Padákové hedvábí je totiž nejen lehké, ale také odolné proti oděru, pružné a rychleschnoucí. Jeho odolnost navíc zvyšuje RipStop úprava – mřížkovaná textura, která při poškození tkaniny zabraňuje jejímu dalšímu trhání.

Cestovní sítě a sedačky pro jejich skladnost využijete i jako plážovou či piknikovou deku nebo doma jako náhradní lůžko.

Snadná údržba

Údržba všech výše vyjmenovaných látek je snadná - dají se jednoduše vyprat v pračce na šetrný program ( 30 °C) a volně usušit na vzduchu. Praktické tipy najdete v našem dalším článku: Jak pečovat o houpací síť či sedačku.

Proč si vybrat houpací síť La Siesta?
30 let na trhu 30 let
na trhu
Férový obchod Férový
obchod
Udržitelná výroba Udržitelná
výroba
Vysoký podíl ruční práce Vysoký podíl
ruční práce
Certifikace bezpečnosti a kvality Certifikace
bezpečnosti a kvality