La Siesta

GOTS - ekologicky a sociálně odpovědná výroba hamak

Veškeré houpací sítě La Siesta vyrobené z organické bavlny mají certifikaci GOTS (The Global Organic Textile Standard). GOTS je celosvětově uznávaný certifikační systém pro trvale udržitelnou produkci textilií, který definuje přísná ekologická a sociální kritéria pro všechny fáze výrobního procesu.

Co znamená trvale udržitelná produkce textilií?

Trvale udržitelná produkce textilií začíná pěstováním organicky kultivovaného materiálu, následující výroba je nejen šetrná k životnímu prostředí ale i sociálně odpovědná. Jasné označení a transparentní fotodokumentace umožňují zpětné ověření každého kroku či fáze výroby u všech zúčastněných výrobců a dodavatelů.

Všechny výrobní procesy od produkce suroviny po balení, označení a distribuci podléhají verifikaci a směrnicím GOTS. Standardizace je založená na národně i mezinárodně uznávaných směrnicích, které kromě přísných environmentálních pravidel zahrnují i základní sociální kritéria.

Obrázek

Například zákaz dětské práce se řídí ustanoveními Mezinárodní pracovní organizace ILO (International Labour Organization). Používání přídavných látek je omezené. Všechny chemické přísady jako jsou barviva a další aditiva musí splňovat specifická environmentální a toxikologická kritéria. Nakládání a manipulace s odpadními vodami a produkty jsou přísně regulovány.

Označení GOTS mohou získat jen textilie obsahující minimálně 70% organicky pěstovaných přírodních vláken. U organické bavlny musí nejméně 95% pocházet z organického pěstování a splňovat základní normy IFOAM (International Federation of Agricultire Movement).

Obrázek

 

Srdeční záležitost

Když si La Siesta vybírala obchodního partnera v Kolumbii, věděla už, že se chce v dlouhodobém horizontu zaměřit na organickou bavlnu a neustále se zlepšovat z pohledu environmentální udržitelnosti a sociální odpovědnosti. "V továrně ve městě Fatelares byli ochotni se s námi na tuto cestu vydat. Nyní jsou hrdí na to, že jsou první továrnou na výrobu houpacích sítí v celé Jižní Americe a první textilní továrnou v Kolumbii, která prošla celým certifikačním procesem GOTS", říká ředitel firmy La Siesta Cornelius Grisar a dodává:

"Ze získání GOTS jsme nadšení, a to nejen proto, že jsme vůbec první značkou houpacích sítí, která tuto certifikaci má, ale i proto, že zakladatel společnosti La Siesta Alexander Grisar se aktivně zasazoval o udržitelnou ekonomiku celý svůj život." Cílem Socila (Support Organic Cotton in Latin America) - iniciativy, kterou založil, je podporovat pěstování, zpracování a prodávání organické bavlny v Jižní Americe.

Doufáme, že La Siesta bude i nadále iniciovat další změny na trhu a že ji zákazníci v jejím snažení podpoří.

Obrázek


Obrázek

Proč si vybrat houpací síť La Siesta?
30 let na trhu 30 let
na trhu
Férový obchod Férový
obchod
Udržitelná výroba Udržitelná
výroba
Vysoký podíl ruční práce Vysoký podíl
ruční práce
Certifikace bezpečnosti a kvality Certifikace
bezpečnosti a kvality