La Siesta

Jak si udržet kreativní a bystrý mozek? Pravidelnou siestou

Chvíle, kdy nic neděláme, nemají v dnešní společnosti zaměřené na výkon místo. Honíme se do vyčerpání, protože zpomalit znamená ztratit svou pozici v konkurenci ostatních běžců. Opak je však pravdou.

Zahálka je prospěšná

Vědecké studie dokazují, že pravidelná a vydatná porce ničím nerušeného odpočinku je pro lidský mozek mimořádně prospěšná.

Například americký neurolog Marcus Raichl zjistil, že mozek dobu zdánlivé nečinnosti využívá k tomu, aby opravil opotřebené neuronové sítě, utřídil jednotlivé informace a propojil je. Za touto činností mozku stojí známé AHA momenty, kdy najdeme snadná řešení problémů, které se nám předtím zdály tak zapeklité.

Nicnedělání nahrává i fakt, že v době, kdy necháme myšlenky plynout volně, se dorovnává hladina dopaminu – hormonu štěstí, který se nejvíce vyčerpává stresem. Jen tak sedět, podřimovat a dívat se do blba – to by v dnešní hektické době měly být naše priority. Jen tak si uchováme kreativitu, bystrost, vitalitu i kýženou výkonnost.

Závěsná houpací křesla do bytu

Odpočívat s La Siestou je snadné

Nejlépe se zahálí v houpací síti nebo závěsném křesle. Když si houpací síť pořídíte domů, můžete si být jistí, že si blahodárné spočinutí dopřejete každý den :-).

Pokud s houpacími sítěmi teprve začínáte, doporučujeme vám decentní závěsné houpací křeslo Habana. Učaruje vám její měkká látka obarvená kávou a nevšední pohodlí, které zajišťuje velký počet závěsných šňůr. Díky nim se budete cítit jako ve stavu beztíže.

V případě, že při odpočinku upřednostňujete polohu vleže, doporučujeme Modestu – houpací síť ve stejných přírodních tónech bílé a hnědé. Je sice jednou z těch menších, ale děti se do ní vejdou dvě ;-). Ty také potřebují pro svůj správný vývoj místo, kde mohou být chvíli v klidu bez rušivých vlivů.

Relaxace v hamace

Závěsná houpací křesla pro děti

Proč si vybrat houpací síť La Siesta?
30 let na trhu 30 let
na trhu
Férový obchod Férový
obchod
Udržitelná výroba Udržitelná
výroba
Vysoký podíl ruční práce Vysoký podíl
ruční práce
Certifikace bezpečnosti a kvality Certifikace
bezpečnosti a kvality