La Siesta

Hamaka - symbol uvolněnosti a pohody

Hamaka je ve Střední a Jižní Americe nepostradatelnou součástí každodenního života. Odhaduje se, že každou noc spí v této pro nás nezvyklé posteli na 100 milionů lidí, a to nejen proto, že je pohodlná.

Hamaka neboli houpací síť má tu výhodu, že se dokonale přizpůsobí tvaru lidského těla, a protože visí nad zemí, slouží také jako ochrana před pozemními živočichy jako jsou hadi, mravenci a hmyz.

Hamaku s největší pravděpodobností vynalezli Mayové. Přežila však díky indiánům, kteří ji dnes uznale nazývají kolébka bohů.

Historie hamaky

Zpočátku se sítě tkaly z kůry stromu zvaného hamack, později byl tento materiál nahrazen sisalovými vlákny vyrobenými z hojně se vyskytující agáve sisalové. Bavlna se pro výrobu houpacích sítí používá posledních 60 let.

Nejstarší dochovaná houpací síť pochází ze 7. století a je upletená z ryzího zlata. Vidět ji můžete v Muzeu zlata v Bogotě.

Dnes už málokdo ví, že houpací síť pro nás, stejně jako celou Ameriku, objevil Kryštof Kolumbus. Přivezl ji do Evropy, kde si v koloniálních časech získala oblibu zejména u námořníků coby prostorově úsporné a skladné lůžko. Dnes je hamaka symbolem uvolněnosti a pohody.

V Jižní Americe najdete hamaku v každé rodině

V Kolumbii jsou hamaky populární především v tropické karibské oblasti. V každé domácnosti jich mají hned několik, vždy ale v pestrých barvách a s tradičními vzory.

Historie hamak La Siesta začala v roce 1991, kdy manželé Dorothee a Alexander Grisarovi do Německa přivezli první houpací sítě z Jižní Ameriky. Oba si totiž zamilovali houpání a druh relaxace, který si lze dopřát jen v houpací síti. Tuto zkušenost chtěli předat dál. La Siesta se postupně z dovozce stala výrobcem houpacích sítí. K výrobě přistupuje La Siesta velmi zodpovědně a vytváří podmínky pro trvale udržitelný rozvoj drobných výrobců hamak v Jižní Americe. Přečtěte si celý příběh La Siesta.

La Siesta má zodpovědnou a férovou výrobu

 

A jakou si vyberete vy? Klasickou? S rozpěrnou tyčí? Nebo raději dáte přednost houpací sedačce?

 


Proč si vybrat houpací síť La Siesta?
30 let na trhu 30 let
na trhu
Férový obchod Férový
obchod
Udržitelná výroba Udržitelná
výroba
Vysoký podíl ruční práce Vysoký podíl
ruční práce
Certifikace bezpečnosti a kvality Certifikace
bezpečnosti a kvality