La Siesta

Joki a Moki – více zdravého pohybu do sedavého života dětí

Houpat se, točit se, šplhat, viset hlavou dolů a kdoví co ještě. Pak si v klidu číst nebo si jen tak hovět. Houpací sítě a závěsné vaky La Siesta pomáhají dětem zlepšit pohybovou koordinaci, obratnost a nabrat sílu. Přispívají k všestrannému rozvoji dětí a jsou také velkými pomocníky v terapii.

Ocenění od odborníků

Pozitivní vliv houpacích sítí a vaků La Siesta na dětské zdraví potvrdil německý Institut zdraví a ergonomie (IGR)*, který závěsný vak Joki a houpací síť Moki označil za mimořádné ergonomické produkty pro děti.

*IGR sdružuje odborníky, kteří provádějí výzkum a poskytují školení v oblasti zdraví a ergonomie a mimo to také testují produkty.

Obrázek

Také Institut pro vzdělávání a výzkum v oblasti pohybu (InBuB) udělil houpacím sítím, závěsným sedačkám a vakům značky La Siesta pečeť Moving Innovation. InBuB vyzdvihuje nejen jejich vysokou kvalitu, ale i inovativnost v oblasti pohybové výchovy a velký přínos pro kvalitu života obecně.

Profesor Dr. Harald Lange z InBuB k tomu říká: „Námi oceněné produkty La Siesta v sobě mají velký potenciál – otevírají zcela nový svět komplexního pohybu a vnáší do dnešní sedavé doby více hravosti, radosti i prožívání života jako takového.

Houpací síť Moki coby dětské mini-fitness

Pozitivní zpětnou vazbu La Siesta dostala i přímo od terapeutů a vedoucích dětských center.

Například ergoterapeut Jörg Golombeck bere houpací síť jako základní vybavení jakéhokoli místa, kde se léčí děti. „Pobyt v houpací síti sám o sobě zlepšuje tonus svalů a svaly se v houpací síti dají i dobře trénovat, a to hravým a nenuceným způsobem.

A protože se při houpání do krve vylučují endorfinyhormony dobré náladycvičení děti baví až tak, že s ním mnohdy ani nechtějí přestat,“ usmívá se Jörg Golombeck.

„Síť dětem dodává pocit svobody, lehkosti a osvobození se od gravitace. Zároveň v ní cítí oporu, a proto se odváží zkoušet věci, do kterých by se za jiných okolností nepustily. A ještě si užijí spoustu legrace!”

Obrázek

Proč Moki?

„Moki je vyrobená z jemné organické bavlny, která je příjemná na dotek a hezky voní, a to jsou důležité faktory v úvodu každé terapie.

Moki dělají extra příjemnou i měkké polstrované lemy, díky nimž může terapie probíhat intenzivněji a po delší dobu, obzvláště pokud dítě leží při cvičení obličejem dolů.

Houpací sítě od La Siesty mě přesvědčily svou kvalitou. Ty, co mám doma, mi vydržely 10 i více let, proto je rád využívám i v terapeutickém centru, kde pracuji,“ vysvětluje Jörg Golombeck.

Obrázek
Houpací síť Moki má pro větší pohodlí polstrované lemy.

Chvála z centra denní péče v Mohuči

Moki a Joki si pochvaluje i vedoucí Integračního centra denní péče v Mohuči Simona Klein. „Jsou krásně barevné a dají se využít na mnoho způsobů.

Děti se do nich schovávají, když si potřebují na chvilku odpočinout od hluku a shonu, který panuje všude, kde je víc dětí pohromadě.

Jindy v nich dovádí, houpají se, šplhají apod. Je úžasné pozorovat, jak si čas v houpacích sítích a závěsných hnízdečkách užívají.

Sítě Moki a závěsná hnízda Joki, kterými La Siesta vybavila naše centrum, používáme i při skupinových aktivitách, cvičení, individuálních terapiích či v době odpočinku – v zimě uvnitř, v létě na terase a zahradě. Všem podobným dětským centrům je mohu jen doporučit.“

Co říkají samy děti?

„Je to jako na pláži, jako s našima na dovolené.“

„Rád se v síti schovávám. Jednou jsem tu dokonce usnul.“

„Vznáším se!“

„To je krásné. Tolik barev, kolébám se se svou panenkou.“

„Jsou opravdu pohodlné. Je tu ticho. Rád si do sítě zalezu sám nebo spolu s kamarády.“

Obrázek

Co všechno se děje v našem těle, když se houpeme

Při houpání se aktivuje parasympatický nervový systém, díky kterému se rychle dostaneme do hluboké relaxace. Tělo má prostor na seberegulaci (sebe-uzdravování), mozek například v tuto dobu třídí a zařazuje informace a opravuje poškozené spoje apod.

Zároveň se při houpání aktivují svaly, které se snaží vyrovnat pohyb závěsné sedačky/sítě. Tu zase do pohybu uvádí každý náš nádech či drobná změna polohy.

Tyto soustavné mikro-pohyby jsou důležité, protože nám zajišťují energii pro základní vitální funkce. Možná proto je pobyt v závěsné sedačce tak osvěžující – tělo je uvolněné a zároveň v pohybu.

Dostatek rozmanité škály pohybů, obzvláště u dětí, rozvíjí mozek. Jak?

Při houpání se aktivuje vestibulární systém, kde jsou početná nervová zakončení. Ta do mozku vysílají informace o poloze našeho těla v prostoru.

Mozek musí tyto informace zpracovávat a v návaznosti na ně pohyb koordinovat, díky tomu se vytvářejí nové a nové synapse, což zvyšuje kapacitu mozku, potažmo inteligenci.

Obrázek
Závěsný vak Joki (vlevo) a dětská houpací síť Moki (vpravo), obě vyrobené z organické bavlny.

Výhody Moki a Joki

  • Plyšově měkká organická bavlna, která je šetrná k dětské pokožce
  • Měkké polstrované lemy zvyšují pohodlí i životnost sítě/vaku
  • Součástí balení je bezpečný závěsný systém MultiSpot s certifikací TÜV
  • Zavěšení, svěšení, nastavení výšky zvládne i malé dítě
  • Joki má bezpečnostní otočný čep (SmartSwivel), díky němuž je možné se bez zábran točit dokola
  • Snadno se udržují a dají se prát v pračce
  • Na ven i na doma
  • Velký výběr barev
  • Dvě velikosti pro menší i větší děti

Co děti získají

  • Útulný prostor, kde mohou odpočívat a nerušeně snít
  • Díky houpání a rozmanitému pohybu si zlepší motorické dovednosti i kognitivní schopnosti
  • Posílí svaly celého těla
  • Užijí si spoustu legrace

Obrázek
Děti si v houpacích sítích užijí spoustu legrace, zabaví se na dlouhou dobu a vůbec nezlobí.


Proč si vybrat houpací síť La Siesta?
30 let na trhu 30 let
na trhu
Férový obchod Férový
obchod
Udržitelná výroba Udržitelná
výroba
Vysoký podíl ruční práce Vysoký podíl
ruční práce
Certifikace bezpečnosti a kvality Certifikace
bezpečnosti a kvality