La Siesta

Pomáháme lidem zpomalit

Houpací sítě a závěsné sedačky La Siesta byly součástí Slou Days – eventu věnovanému udržitelnosti a pomalému životnímu stylu, který se na začátku října konal v Praze v Holešovicích. Mrkněte na fotky a inspirujte se, jak na život beze spěchu.

Obrázek

Pokud vám život v rychlém tempu přestal dávat smysl, zpomalte

Snem iniciátorky akce a módní vizionářky Kamily Boudové je, aby lidé upustili od rychlého a impulzivního nakupování a naučili se smysluplně investovat – do sebe, svého šatníku, domova i budoucnosti naší planety.

„Vybírejte pomalu a hledejte věci, které vás udělají dlouhodobě šťastnými. Představte si, že z nich máte radost i pět let po tom, co jste si je koupili. Že po vás nevyžadují žádné další investice ani negenerují odpad. Že tu prostě pro vás jsou den za dnem, ačkoli roky běží,“ doporučuje Kamila Boudová, která do holešovické tržnice pozvala vskutku inspirativní lidi i české firmy.

Tady jsou některé z nich. V jejich klidné společnosti nám bylo moc dobře a snad bude i vám.

Tereza Myslow #UPCYCLING

Tereza se věnuje upcyklaci a udržitelné módě už pár let. Nás zaujaly její hedvábné masky na spaní vzniklé přešitím ze starých šátků či košil, které Tereza loví různě po sekáčích. Každý kus je originál, ostatně Tereza také. Mrkněte na ni na Instagram.com/myslow.cz.

Obrázek
Pokud jste zvyklí si během dne dát dvacet, či si čas od času dopřát odpočinek od světel monitoru, pak maska na spaní je pro vás ideálním doplňkem.

A co říkala Tereza o závěsné sedačce La Siesta? „Odpočívalo se mi báječně, v houpací sedačce bych klidně zůstala celý víkend. Vůbec se mi z něho nechtělo vylézat a vracet se na stánek. Líbí se mi, že díky dřevěné konstrukci je možné umístit křeslo nebo síť kamkoliv do prostoru.“

Airbo – batohy z airbagů

Pavla Podsedníková, absolventka pražské VŠUP, začala vyrábět batohy a tašky z recyklovaných nevybuchlých airbagů. V každém autě na vrakovišti jich prý je 3 – 25 kusů a nebýt Pavly a její kolegyně Markéty Šohajové, skončily by ve spalovně.

Batohy a tašky šijí ve své dílně v Brně, a navrhují je tak, aby vydržely věčnost. Mrkněte na Instagram Airbo.

Obrázek
Tyto růžové batohy jsou prý ušité z airbagů, které pocházejí z japonských aut.

Wash your karma

Svou karmu si můžete vylepšit i u Karolíny a Markéty, které se zamilovaly do pratelného papíru (samozřejmě ekologického) a vyrábějí z něho praktické, minimalistické a smysluplné kabelky, psaníčka, kosmetické tašky, pouzdra na mobily, obaly na knihy a jiné další futrálky.

Nemají sklad a každý produkt šijí až po té, co obdrží objednávku, takže vám ho mohou uzpůsobit na míru. Pokud nechcete černý zip, dají vám bílý, můžete si vybrat barvu, velikost i tvar.

Více na washyourkarma.cz nebo na Instagram.com/nasesdilna.

Klidně je ale navštivte i osobně, jsou moc milé a dílnu a showroom mají v Praze v Nuslích, kde prostor sdílejí s dalšími udržitelnými značkami.

Obrázek

Hackněte své tělo se Systers

Tohle vám vyrazí dech, Veronika Allister se věnuje biohackingu, který se soustřeďuje výlučně na ženy.

„Chceme, aby ženy v každém věku porozuměly samy sobě a zvládaly výzvy ženského těla s lehkostí a radostí,“ vysvětluje Allister. K tomu na pomoc povolala tým vědkyň a ostatních biohackerek a také na vlastní kůži prověřené produkty.

Allister jsme vyfotili s delikátní biohackerskou čokoládou obohacenou extraktem z nesmrtelné adaptogenní houby chaga. Čokoláda v sobě spojuje potěchu smyslů s blahodárným funkčním palivem pro ženské tělo. Tomu prospěje vysokou dávkou antioxidantů, betaglukanů, fenolů i řadou vitamínů a minerálů.

Více na Instagram.com/systers.bio.

Obrázek

Moonia – do postele i kanceláře

Anna Pánková se během lockdownů rozhodla, že už nebude spát ve vytahaném tričku po svém ex. Chtěla něco, v čem by se cítila sebevědomě a zároveň v něm zvládla i homeoffice (s kamerou). Bohužel, tedy spíš naštěstí, nic nenašla, a tak si nechala pár košil ušít pro sebe na míru.

No a dnes ze zdravého českého lnu navrhuje nejen noční prádlo, ale i povlečení či šaty, a to nejenom pro sebe, ale i další lidi, kteří se i doma chtějí cítit šmrncovně.

Mrkněte na Instagram.com/moonia.cz.

Obrázek

Haaro Naturo – přírodní kadeřnictví bez chemie

I v kadeřnickém světě jdou dělat věci jinak. Zita a Sonia se rozhodly používat výhradně přírodní vlasovou kosmetiku, kterou si samy vyvíjejí a vyrábějí, a to z převážně lokálních surovin.

Jejich profesionální vlasová kosmetika jen nejen funkční, ale také šetrná k přírodě, k lidem, jejich vlasům a pokožce.

Také k účesům a stylingu přistupují udržitelněji: „Snažíme se co nejvíce přizpůsobit kvalitě a vlastnostem vlasů, tak aby účes nevyžadoval složitou údržbu a perfektně a dlouho držel tvar.“

Instagram.com/haaro_naturo

Obrázek

 

 

 

 

 

 

 


Proč si vybrat houpací síť La Siesta?
30 let na trhu 30 let
na trhu
Férový obchod Férový
obchod
Udržitelná výroba Udržitelná
výroba
Vysoký podíl ruční práce Vysoký podíl
ruční práce
Certifikace bezpečnosti a kvality Certifikace
bezpečnosti a kvality